A Magyar Energia- és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) tovább erősíti a nagykereskedelmi energiapiacok felügyeletét

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) fontos szerepet játszik a hazai energiapiac felügyeletében. A MEKH feladatai közé tartozik a nagykereskedelmi energiapiac és a közmű-szabályozás felügyelete is. Az energiapiac folyamatos monitorozása és szabályozása nélkülözhetetlen a stabil működés és a versenyképesség szempontjából.

A MEKH által végzett felügyelet és szabályozás segíti a belföldi energiapiac átláthatóságát és hatékonyságát. A nagykereskedelmi energiaárak alakulását is figyelemmel kísérik, hogy biztosítsák a fogyasztók számára a versenyképes árakat.

A közmű-szabályozás területén a MEKH szigorú előírásokat határoz meg a szolgáltatók számára, hogy biztosítsa a minőségi és megfizethető szolgáltatásokat a lakosság számára. Az energiahatékonyság és a fenntarthatóság szempontjai is fontos szerepet játszanak a MEKH által végzett felügyeletben.

Az energiapiac és a közmű-szabályozás területén végzett munkájukkal a MEKH hozzájárul a hazai energiaszektor fejlődéséhez és versenyképességéhez. A szabályozó hatóság által végzett felügyelet és ellenőrzés nélkülözhetetlen az ágazat átláthatósága és stabilitása szempontjából.