A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint az építőipari termelés volumene 8,5 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest

Az ingatlanpiac és az építőipar szorosan összefonódik a termelési folyamatokkal, hiszen az épületek építése, felújítása és karbantartása nélkülözhetetlen az infrastruktúra fejlesztéséhez és a gazdasági növekedéshez. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az építőipar jelentős szerepet játszik a hazai gazdaságban, hiszen a termelési értékének nagy részét teszi ki.

Az ingatlanok építése és karbantartása nem csupán a gazdasági növekedést segíti elő, hanem hozzájárul a lakosság életminőségének javításához is. Az épületek korszerűsítése és energiahatékonyságának növelése például segít csökkenteni az energiafogyasztást és a károsanyag-kibocsátást, ezáltal hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez.

Az ingatlanpiac és az építőipar tehát fontos szerepet játszik a gazdaságban és a társadalomban is, hiszen az épületek nem csupán a termelési folyamatok helyszínei, hanem az emberek otthonai és munkahelyei is. Ezért kiemelten fontos a szakmai szabályozás és a minőségi munkavégzés az építőiparban, hogy biztonságos és környezetbarát épületek kerüljenek létre.