A Központi Statisztikai Hivatal szerint Magyarországon a benzin és a dízel ára 3,2, illetve 5 százalékkal magasabb, mint a régiós átlag.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint Magyarországon az üzemanyagok ára továbbra is emelkedik. A benzin és a dízel ára is folyamatosan növekszik, ami nagy terhet jelent a gépjárművezetők számára.

A régiók között is jelentős különbségek tapasztalhatók az üzemanyagok árában. Például a fővárosban, Budapesten átlagosan magasabb az üzemanyagok ára, mint a vidéki területeken. Ezt a tényt az autósok gyakran drágának érzik, és igyekeznek spórolni az üzemanyagfogyasztáson.

A belföldi utazások során az átlagár is fontos tényezővé válik, hiszen az üzemanyagköltségek jelentős részét teszik ki az utazás költségeinek. Ezért sokan figyelnek az üzemanyagárak alakulására, és igyekeznek időben tankolni, amikor az árak alacsonyabbak.

Összességében elmondható, hogy az üzemanyagok ára Magyarországon továbbra is magas, és a gépjárművezetőknek figyelniük kell az árak alakulására, hogy minél kevesebbet kelljen fizetniük az üzemanyagért.