Az alapkamat tovább csökkent, és szűkült a kamatfolyosó.

Az alapkamat a jegybank által meghatározott referencia kamatláb, amely hatással van a pénzpiacokra és a gazdaságra. Az alapkamat változása befolyásolja a hitelek és megtakarítások kamatlábait is.

A kamatfolyosó az a különbség, amely az alapkamat és a pénzintézetek által kínált kamatlábak között van. Ha az alapkamat emelkedik, akkor a pénzintézeteknek is emelniük kell a kamatlábakat, hogy fenntartsák a kamatfolyosót.

A belföld-rss, vagyis a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, amely a hazai tőzsde legfontosabb részvényeinek árfolyamát mutatja. A belföld-rss alakulása sok mindent elárul a hazai gazdasági helyzetről és a befektetők hangulatáról.

A forint és az euró árfolyama is fontos mutatószámok a gazdaságban. Az euró árfolyama jelzi, hogy mennyit ér az euró egy forintban kifejezve. Az árfolyamok változása hatással van az importra, exportra, valamint az árak alakulására is.

Összességében tehát az alapkamat, kamatfolyosó, belföld-rss, forint és euró árfolyam fontos gazdasági mutatók, amelyek segítségével követhetjük a gazdaság alakulását és dönthetünk pénzügyi döntéseinkről.