2021. június 30-ig marad a SZÉP kártya számlára utalás kedvezményes adóterhe

– Környezetvédelem
– Fenntarthatóság
– Megújuló energia
– Hulladékkezelés
– Ökológiai lábnyom
– Klímaváltozás
– Vízvédelem
– Természetvédelem
– Zöld technológiák
– Fenntartható mezőgazdaság

A környezetvédelem és a fenntarthatóság ma már elengedhetetlen fogalmak a modern társadalomban. Az emberek egyre inkább felismerik, hogy a Föld erőforrásai korlátozottak, és hogy felelősséget kell vállalniuk a környezetükért. A fenntarthatóság alapelvei szerint olyan módon kell élnünk, hogy az a jövő generációk számára is biztosítsa a megfelelő életfeltételeket.

A megújuló energia kiemelkedő szerepet játszik a fenntarthatóság és a környezetvédelem területén. Ez olyan energiaforrásokat jelent, amelyek nem fogytak el, és amelyek használata nem jár hosszú távú környezeti károsodással. Ilyen például a napenergia, a szélenergia, a vízenergia és a geotermikus energia. A megújuló energiaforrások használata segít csökkenteni a szén-dioxid kibocsátást, és hozzájárul a klímaváltozás mérsékléséhez.

A hulladékkezelés is fontos eleme a környezetvédelemnek. A helyes hulladékkezelési gyakorlatok segítenek minimalizálni a szemét mennyiségét, és csökkentik a környezeti szennyezőanyagok mennyiségét. A szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás lehetőséget ad arra, hogy a hasznosítható anyagokat újra felhasználják, ezáltal csökkentve az erőforrások kimerülését.

Az ökológiai lábnyom egy olyan mutató, amely méri az egyén vagy egy közösség által az adott életmód során okozott környezeti hatásokat. Ez a fogalom segít felmérni, hogy mennyire fenntartható az életmódunk, és hogy milyen mértékben terheljük a Föld erőforrásait. Az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében fontos odafigyelni az energiatakarékosságra, a vízhasználatra és a fenntartható közlekedésre.

A klímaváltozás egy globális probléma, amely hatással van az egész bolygóra. Az üvegházhatású gázok túlzott kibocsátása miatt a Föld hőmérséklete emelkedik, ami számos negatív következménnyel jár, mint például a tengerszint emelkedése és az extrém időjárási jelenségek gyakoribb előfordulása. A klímaváltozás elleni küzdelem érdekében fontos csökkenteni a szén-dioxid kibocsátást és támogatni a megújuló energiaforrásokat.

A vízvédelem és a természetvédelem szorosan összekapcsolódik a környezetvédelem fogalmával. A vízforrások megóvása és a természetes élőhelyek védelme elengedhetetlen a biodiverz