A kormány 2026-ig további 45 milliárd forintot biztosít az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciókhoz

Az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció egy olyan finanszírozási lehetőséget kínál a mezőgazdasági termelőknek, amely segít a gazdálkodóknak fejleszteni és modernizálni gazdaságukat. A program keretében akár 45 milliárd forintos hitelhez juthatnak a gazdák, amelyet kedvező kamatokkal és rugalmas visszafizetési feltételekkel vehetnek igénybe.

A támogatás célja, hogy segítse a mezőgazdasági termelőket abban, hogy beruházásaikat finanszírozzák, így növelve a termelékenységet és versenyképességet. A gazdák így könnyebben tudnak lépést tartani a piaci változásokkal és megfelelni a fogyasztói igényeknek.

A kamatkedvezmények segítségével a gazdák hosszú távú terveiket könnyebben megvalósíthatják, és a hitel visszafizetése is könnyebbé válik. A program által nyújtott támogatások segítségével a mezőgazdasági termelők hatékonyabban tudják felhasználni a rendelkezésre álló forrásokat, és így javíthatják gazdaságuk teljesítményét.

Az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció lehetőséget ad a gazdálkodóknak arra, hogy fejlesszék gazdaságukat, és így hozzájáruljanak a hazai mezőgazdaság versenyképességének növeléséhez. A program révén a gazdák könnyebben hozzájuthatnak a szükséges finanszírozáshoz, és így lehetőségük nyílik a modernizációra és hatékonyabb termelésre.