Az NGM védelmében: A kamatstop fontos segítséget nyújt a kis- és középvállalkozásoknak, de a GDP-növekedésben is kulcsfontosságú a vállalkozások merészsége

A beruházások fontos szerepet játszanak a gazdaság növekedésében és a GDP növekedésében. A kis- és középvállalkozások (kkv-k) kulcsfontosságú szereplői a gazdaságnak, hiszen jelentős részüket teszik ki az összes vállalkozásnak. Az ő beruházásaik is hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez.

Az egyik módszer a gazdasági növekedés ösztönzésére a kamatstop bevezetése lehet. Ennek a lépésnek a célja, hogy a vállalkozások könnyebben tudjanak beruházásokat megvalósítani, hiszen alacsonyabb költségek mellett tudnak hitelt felvenni. Ezáltal nőhet a GDP és a gazdaság teljesítménye is.

Azonban fontos figyelembe venni, hogy a kamatstopnak lehetnek negatív hatásai is, például az infláció növekedése vagy a túlzott eladósodás. Ezért fontos, hogy az ilyen intézkedéseket körültekintően és kiegyensúlyozottan vezessék be, figyelembe véve a gazdaság teljes képét és hosszú távú hatásait.