Az NGM szerint a vendégmunkások alkalmazása nem csökkentheti a magyarországi béreket

A munkabér nagyban befolyásolja az emberek döntését arról, hogy külföldre vándoroljanak vagy otthon maradjanak. Sokan azért választják a külföldi munkát, mert ott magasabb fizetést kaphatnak, mint hazájukban. Ez a jelenség a bevándorlás és kivándorlás egyik fő oka is egyben.

A vendégmunkások gyakran olyan emberek, akik ideiglenesen egy másik országban dolgoznak, majd visszatérnek hazájukba. Ők általában alacsonyabb fizetésért vállalnak munkát külföldön, de így is több pénzt tudnak keresni, mint otthon. A vendégmunkások fontos szerepet játszanak a munkaerőpiacokon, hiszen segítenek betölteni azokat a pozíciókat, amelyeket a helyi lakosok nem vállalnának el.

Az egyre növekvő bevándorlás és kivándorlás hatással van a belföldi munkaerőpiacra is. Sok országban a külföldi munkavállalók nagy számban vannak jelen, és ez befolyásolhatja a helyi munkavállalók munkalehetőségeit és munkabérét is. Fontos, hogy az ilyen jellegű változásokra figyeljünk, és megfelelő intézkedéseket tegyünk annak érdekében, hogy a munkavállalók jogai és a munkaerőpiac stabilitása megmaradjon.