Az elmúlt időszakban a lakosság természetes fogyása nőtt: a születések száma a halálozásokénál nagyobb mértékben csökkent.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint az elmúlt évben jelentős változások voltak tapasztalhatók a házasságkötések és halálozások terén. Az élveszületések száma emelkedett, míg a természetes fogyás csökkent.

Az adatok azt mutatják, hogy egyre több házasságot kötnek az emberek, ami jó hír a társadalom szempontjából. Ugyanakkor a halálozások száma is nőtt, ami részben az elöregedő lakosságnak is köszönhető.

Fontos kiemelni, hogy a természetes fogyás lassulása pozitív tendenciát jelent, és reményt ad arra, hogy a jövőben még több ember élhet hosszabb és egészségesebb életet.

A KSH által közzétett adatok alapján látható, hogy a belföldön belül is vannak különbségek a házasságkötések és halálozások arányában. Ezeket az információkat a Belföld RSS -en keresztül is könnyen elérhetik az érdeklődők, így mindig naprakész információkkal rendelkezhetnek a demográfiai folyamatokról.