Az elmúlt időszakban alig változott a forint árfolyama.

A deviza a külföldi valuták általános elnevezése, amelyek közül a forint a magyar pénznem, míg a dollár az Egyesült Államok hivatalos fizetőeszköze. Az euró az Európai Unió közös pénzneme, míg a svájci frank Svájc hivatalos fizetőeszköze.

A devizaárfolyamoknak fontos szerepe van a gazdaságban, hiszen ezek határozzák meg az egyes valuták értékét egymáshoz képest. A forintárfolyam azt jelenti, hogy mennyi forintot kell fizetni egy másik deviza egységéért.

Az árfolyamok változása jelentős hatással lehet a gazdasági folyamatokra, hiszen befolyásolhatja az import és export árakat, valamint a külföldi befektetések értékét is. Ezért fontos figyelemmel kísérni a devizaárfolyamok alakulását, hogy időben reagálni tudjunk az esetleges változásokra.

A deviza és forint közötti átváltás gyakran történik a pénzváltóknál vagy bankoknál, ahol az aktuális árfolyam alapján lehet váltani az egyik valutából a másikba. Fontos azonban figyelembe venni, hogy az árfolyamok folyamatosan változnak, ezért érdemes időnként frissíteni az információkat az aktuális árfolyamokról.