Az Állami Számvevőszék szerint további fejlesztésekre van szükség az elektronikus közigazgatás területén

Az elektronikus Állami Számvevőszék (ÁSZ) egy fontos szereplője a közigazgatásnak, hiszen az ellenőrzési tevékenységével hozzájárul a költségvetési források hatékony és átlátható felhasználásához. Az ÁSZ feladatai közé tartozik a költségvetési szervek gazdálkodásának, valamint a közpénzek felhasználásának ellenőrzése.

A digitális állampolgárság egyre fontosabbá válik a modern társadalomban, hiszen az online platformokon keresztül egyre több szolgáltatás érhető el. Az elektronikus ügyintézés, az online adóbevallás vagy akár a belföld-rss rendszer mind hozzájárulnak a hatékonyabb és gyorsabb közigazgatáshoz.

Az ÁSZ számvevőszéki ellenőrzései is egyre inkább digitalizálódnak, hiszen így hatékonyabban tudják ellátni feladataikat. A digitális eszközök segítségével gyorsabban és hatékonyabban lehet ellenőrizni a költségvetési szervek működését.

A digitális állampolgárság és az elektronikus közigazgatás egyre fontosabb szerepet játszanak a modern társadalomban, és az ÁSZ is lépést tart ezzel a fejlődéssel. A digitális eszközök segítségével könnyebben, gyorsabban és átláthatóbban tudják ellátni feladataikat, így hozzájárulva a közpénzek hatékony felhasználásához és a közigazgatás átláthatóságához.