A Gazdasági Versenyhivatal további jogköröket kaphat

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a HVG közösen kezdeményezett törvénymódosításra készül, melynek célja a versenyképesség növelése és a tisztességes piaci verseny elősegítése. A Gazdasági Versenyhivatal a cégvilág-rss körében ismertté vált hírek alapján felismerte, hogy szükség van olyan jogszabályokra, melyek hatékonyabbá teszik a versenyhelyzetek felügyeletét és a versenyszabályok betartását.

A törvénymódosítás előkészítése során a GVH és a HVG fontosnak tartja a társadalmi egyeztetést, hogy a különböző érdekelt felek véleménye is bekerüljön a jogszabály tervezetébe. A társadalmi egyeztetés során a vállalkozások, a fogyasztóvédelmi szervezetek és más érintettek is lehetőséget kapnak arra, hogy véleményezzék a tervezett módosításokat és javaslatokat tegyenek.

A Gazdasági Versenyhivatal és a HVG közös erőfeszítéseinek köszönhetően a törvénymódosítás várhatóan hatékonyabbá teszi a versenyfelügyeleti eljárásokat és szigorúbb szabályokat vezet be a versenytársak közötti tisztességtelen verseny ellen. A cégvilág-rss figyelemmel kísérheti az események alakulását és az új jogszabályok hatásait a gazdasági versenyre.