Beszámolók és éves adóbevallás halasztása – mikor nem érdemes?

Tao:

A társasági adó kedvezményezettjeinek támogatására szolgáló adónem, amely lehetőséget ad a vállalkozásoknak arra, hogy az adójuk egy részét adományozzák civil szervezeteknek. A tao rendszer célja, hogy segítse a társadalmi felelősségvállalást és támogassa a közhasznú tevékenységeket.

KIVA:

A KIVA egy nemzetközi nonprofit szervezet, amely mikrohiteleket nyújt a világ legszegényebb régióiban élő embereknek. A KIVA célja, hogy segítse a gazdasági fejlődést és a szegénység csökkentését a mikrohitelprogramjaival, amelyek lehetővé teszik a vállalkozások indítását és fejlesztését.

Kata:

A KATA (Kisadózó vállalkozások tételes adója) egy egyszerűsített adózási forma, amelyet a kisvállalkozások vehetnek igénybe. A KATA rendszerben a vállalkozók fix összegű adót fizetnek, amely tartalmazza a személyi jövedelemadót, az egészségügyi hozzájárulást és a nyugdíjjárulékot is.

HIPA:

A HIPA (Hungarian Investment Promotion Agency) Magyarország kormányzati ügynöksége, amely a külföldi beruházásokat és az exportot támogatja. A HIPA segíti a külföldi vállalatokat a magyarországi üzleti lehetőségek felkutatásában és segít az adminisztratív folyamatok lebonyolításában is.

Robin Hood:

Robin Hood a híres angol népmesei alak, aki a gazdagoktól lopott és a szegények között osztotta szét a zsákmányt. A Robin Hood elve az, hogy a gazdagoktól elvett vagyon egy részét a szegényeknek kell juttatni, ezzel segítve a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentését.

Bevallás:

A bevallás a személyi jövedelemadó rendszerében az adózó kötelessége, amelyben beszámol a jövedelméről és az adókötelezettségeiről. A bevallás kitöltése és benyújtása fontos lépés az adózók részéről, hiszen alapján határozzák meg az adófizetési kötelezettséget.

Adófelajánlás:

Az adófelajánlás lehetőséget ad az adózóknak arra, hogy az adójuk egy részét civil szervezeteknek ajánlják fel. Az adófelajánlás révén az adózók támogathatják a közhasznú tevékenységeket és segíthetnek a rászorulóknak.

Osztalék:

Az osztalék a részvényesek részesedése a vállalat nyereségéből. Az osztalékot a vállalatok a részvényeseknek fizetik ki, és az osztalék mértéke a vállalat eredményétől függ. Az osztalék a részvényesek számára az egyik fontos jövedelemforrás lehet.

Halasztás:

A halasztás lehetőséget ad az adózóknak arra, hogy későbbre halasszák az adófizetést. A halasztás lehet