Az adathalász és telefonos csalók veszélyei: így védekezhetünk!

A K&H Bank figyelmeztet a csalók által elkövetett adathalász támadásokra. Az elmúlt időszakban egyre több baleset és bűnügy történt, amelyek mögött adathalászok állnak. Az adathalászok által működtetett RSS hírcsatornákon keresztül terjesztik az álhíreket és hamis információkat, hogy megtévesszék az embereket.

A K&H Bank arra kéri ügyfeleit, hogy legyenek óvatosak az ismeretlen forrásból érkező információkkal, és soha ne osszanak meg személyes vagy pénzügyi információkat ismeretlenekkel. Az adathalászok gyakran használnak megtévesztő e-maileket és weboldalakat, hogy megszerezzék az emberek személyes adatokat, és ezáltal pénzt vagy értékeket lopjanak.

Ha gyanús tevékenységet észlelsz, vagy úgy érzed, hogy áldozatává váltál egy adathalász támadásnak, azonnal értesítsd a K&H Bankot, hogy megakadályozzák a további károkat. Az adathalászok elleni küzdelemben mindenki részt vehet azzal, hogy figyelmes és körültekintő az online tevékenységek során. Legyél résen, és ne hagyd, hogy a csalók átverjenek!