Azonban a cím egy kicsit zavaros és nehezen értelmezhető, így javaslom a következő átírást: „Felmondás után letiltható-e a dolgozó a tartozás a tanulmányi szerződés megszegése miatt?”

Felmondás:

A felmondás egy olyan hivatalos nyilatkozat, amelyben valaki megszünteti a munkaviszonyt vagy egyéb szerződést. A felmondás lehet írásban vagy szóban is történhet, de javasolt írásban rögzíteni, hogy később ne legyenek félreértések.

Tanulmányi szerződés:

A tanulmányi szerződés egy olyan megállapodás, amelyben a tanuló és az oktatási intézmény rögzítik a tanulmányokra vonatkozó feltételeket és kötelezettségeket. A tanulmányi szerződés általában tartalmazza a tandíjat, a tanulmányok időtartamát, valamint az esetleges kötbér vagy visszafizetési kötelezettség feltételeit.

Letiltás:

A letiltás egy olyan intézkedés, amelynek során valakit korlátoznak bizonyos jogai vagy lehetőségei. Például egy autótulajdonost letilthatnak a közlekedésből, ha nem fizeti meg a parkolási bírságot. A letiltás általában ideiglenes, de visszavonásig érvényes.

Fizetési meghagyás:

A fizetési meghagyás egy olyan jogi eljárás, amelynek során egy hitelező kérheti a bíróságtól, hogy kötelezze a tartozót a tartozás kifizetésére. A fizetési meghagyás gyors és egyszerű módszer lehet a tartozás behajtására, de fontos figyelembe venni, hogy a tartozónak lehetősége van tiltakozni a meghagyás ellen.

Cégvilág-rss:

A cégvilág-rss egy olyan hírforrás, amelyen keresztül naprakész információkat kaphatunk a vállalati világról. Az rss (Really Simple Syndication) technológia segítségével könnyen követhetjük a legfrissebb híreket, cikkeket és információkat a vállalatokról, a gazdaságról és a pénzügyekről. A cégvilág-rss segítségével mindig naprakész lehetünk a vállalati világ eseményeivel kapcsolatban.