Az MNB 102 millió forintra bírságolta az OTP Bank Nyrt.-t

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentette, hogy az OTP Bankot bírságolta a hitelintézet nem megfelelő cégvilág-rss szabályozás miatt. A cégvilág-rss egy olyan rendszer, amely lehetővé teszi a pénzintézetek számára, hogy naprakész információkat kapjanak a vállalatok pénzügyi helyzetéről és fejleményeiről.

Az MNB szerint az OTP nem megfelelően kezelte a cégvilág-rss rendszerét, és nem biztosította a szükséges információkat az intézmény számára. Ennek eredményeként a banknak most bírságot kell fizetnie, és javítania kell a rendszer működését.

Az OTP képviselői elismerték a hibát, és ígéretet tettek arra, hogy azonnal javítják a cégvilág-rss rendszerüket. A hitelintézet vezetése kijelentette, hogy fontosnak tartják a szabályok betartását, és minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló incidens.

Az MNB hangsúlyozta, hogy a pénzintézeteknek kötelező betartaniuk a cégvilág-rss szabályozást, és rendszeresen ellenőrzik a bankokat a szabályok betartása tekintetében. A bírságokkal és szankciókkal a hatóságok azt szeretnék elérni, hogy a pénzintézetek fegyelmezettebben és átláthatóbban működjenek, ezáltal növelve a pénzügyi stabilitást az országban.