Az UniCredit Bank bejelentési gyakorlatának és IT szűrőrendszereinek hiányosságai

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentette, hogy a UniCredit Bank ellen bírságot szabott ki pénzmosás miatt. A bankot azzal vádolják, hogy nem megfelelően ellenőrizte ügyfelei tranzakcióit, és nem tett megfelelő intézkedéseket a gyanús tevékenységek felismerésére és jelentésére.

Az MNB szerint a UniCredit Bank nem tartotta be a pénzmosás elleni szabályokat, és nem végezte el a szükséges háttérellenőrzéseket az ügyfelekkel kapcsolatban. Emiatt a banknak most 100 millió forintos bírságot kell fizetnie.

A UniCredit Bank képviselői cáfolták a vádakat, és azt állították, hogy minden szükséges intézkedést megtettek a pénzmosás elleni küzdelemben. A belföld-rss közölte, hogy a bank fellebbezni fog a bírság ellen, és minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy tisztázza a helyzetét.

Az MNB azonban állítja, hogy a UniCredit Bank nem tett eleget az előírásoknak, és a pénzmosás elleni küzdelemben hanyagul járt el. A bírság mellett a banknak most komoly intézkedéseket is be kell vezetnie a jövőben, hogy megfeleljen a szigorúbb szabályoknak és elvárásoknak.