A Szerdától induló pályázaton lehetőség nyílik útépítésre, hídépítésre, járdafelújításra és kerékpárút építésére.

A Magyar Államkincstár és a Miniszterelnökség pályázatot hirdetett a kistelepülések számára, ahol lehetőség van a falvakban található utak, hidak és járdák felújítására. Az építési munkálatokra a Magyar falu program keretében kerül sor, melynek célja a vidéki területek infrastruktúrájának fejlesztése és a települések életminőségének javítása.

A pályázaton résztvevő településeknek lehetőségük van a közlekedési infrastruktúra modernizálására, a régi hídszerkezetek cseréjére, valamint a járdák felújítására. Az új, modern építési megoldások segítségével a kistelepülések lakossága könnyebben és biztonságosabban közlekedhet az utcákon és az utakon.

A belföldi RSS program keretében a Magyar Államkincstár támogatja a falvak infrastrukturális fejlesztéseit, így biztosítva a vidéki területek lakosságának jobb életkörülményeit. A pályázatok révén a kistelepülések új esélyt kapnak a fejlődésre és a modernizációra, mely hozzájárul a magyar falvak megújulásához és a vidéki élet minőségének javításához.