Az „Mesterséges intelligencia szabályozása az EU-ban (AI Act)” című webináriumon résztvevők megismerhetik az Európai Unió által tervezett mesterséges intelligencia szabályozását, valamint annak hatásait és következményeit a technológiai fejlődésre és a társadalomra. A webinárium során szakértők osztják meg véleményüket és tapasztalataikat a témában, valamint lehetőség nyílik a részt

Az Európai Unióban (EU) rendkívül fontos szerepet játszanak a törvények és jogszabályok, amelyek szabályozzák az uniós tagállamokban érvényesülő szabályokat. Az adatvédelem területén például az EU által elfogadott GDPR (általános adatvédelmi rendelet) szigorú előírásokat tartalmaz az adatok védelme és kezelése tekintetében.

Az mesterséges intelligencia (AI) területén is egyre fontosabb szerepet játszanak az uniós szabályozások. Az AI Act nevű uniós rendelet például szabályozza az AI alkalmazások használatát, hogy biztosítsa az emberek jogait és az adatvédelmet.

A digitális jövő kialakítása érdekében számos webináriumot szerveznek az EU intézmények és szakértők, amelyeken részt vehetnek az érdeklődők. Ezek a webináriumok lehetőséget nyújtanak arra, hogy a résztvevők megismerjék az aktuális uniós jogszabályokat és fejlesztéseket.

Az belföld-rss (belföldi rendszeres szolgáltatás) segítségével az uniós tagállamok könnyen követhetik az uniós jogszabályokat és rendeleteket, valamint azok hatálybalépését és végrehajtását.

A digitális jövő kialakítása során fontos, hogy az adatvédelem és az AI alkalmazások felelős módon történjenek, és az uniós szabályozásoknak megfelelően működjenek. Az EU által elfogadott jogszabályok és rendeletek segítenek abban, hogy a digitális világban is tiszteletben tartsák az emberek jogait és biztonságát.