A NAV 2023-ban közel 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fontos szerepet tölt be a Járműadó Fizetési Rendszer (JAF) működtetésében, amelynek segítségével könnyedén lehet ellenőrizni az autók adófizetési kötelezettségét. Az autódiagnosztikai eszközök segítségével pedig még hatékonyabban lehet nyomon követni a járművek állapotát és adófizetési helyzetét.

Az NAV rendszeresen figyelemmel kíséri a belföldi és külföldi piacokon megjelenő hamis alkatrészeket, hiszen ezek nemcsak a járművek biztonságát veszélyeztetik, de az adóbevételek csökkenését is eredményezhetik. Az Hamisítás Elleni Világnap alkalmából az NAV kiemelt figyelmet fordít az ilyen termékek elleni küzdelemre, és folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a veszélyekről.

Fontos, hogy minden autótulajdonos odafigyeljen az alkatrészek eredetiségére, és csak megbízható forrásból szerezzen be szükséges alkatrészeket. Az NAV és a JAF közreműködésével a hamisítás elleni küzdelem hatékonyabbá válik, és a járművek biztonsága is növekszik. Legyünk résen az Hamisítás Elleni Világnapon és minden nap, hogy megelőzzük a hamis alkatrészek terjedését és védelmezzük magunkat és környezetünket!