Az egységes keretek közé terelnék a teherautók behajtásáról szóló helyi rendeleteket javaslatátörtvényjavaslatban.

Az LMP törvényjavaslata a tehergépjárművek közlekedésére vonatkozó szigorúbb szabályok bevezetését célozza. A javaslat részletezi a tehergépjárművek maximális súlyát, méreteit és sebességkorlátozásait, valamint javaslatot tesz a tehergépjárművek környezetbarátabbá tételére is. Az LMP szerint a tehergépjárművek közlekedése nagy mértékben hozzájárul a légszennyezéshez és a közlekedési balesetek számának növekedéséhez, ezért fontos a szigorúbb szabályozás bevezetése.

A törvényjavaslat célja, hogy javítsa a közúti közlekedés biztonságát és környezetvédelmét, valamint csökkentse a tehergépjárművek által okozott terhelést az utakon. Az LMP szerint a tehergépjárműveknek szigorúbb ellenőrzés alá kell kerülniük, és a szabályok megsértése esetén súlyosabb büntetéseket kell kiszabni.

A törvényjavaslat fontos része az LMP közlekedési-rss programjának, amelynek célja a fenntartható közlekedés előmozdítása és a környezetvédelem erősítése. Az LMP szerint a közlekedési-rss program segítségével csökkenthetők a közlekedési balesetek száma, javíthatók a közlekedési infrastruktúra állapota és növelhető a közösségi közlekedés népszerűsége.

Az LMP törvényjavaslata tehát komplex megközelítést alkalmaz a tehergépjárművek közlekedésének szabályozására, amelynek célja a közlekedés biztonságának és környezetvédelmének javítása. A javaslat fontos lépés lehet a fenntartható közlekedés felé vezető úton.