A magyar államháztartás hiánya közel 2600 milliárd forint volt

A Pénzügyminisztérium fontos szerepet játszik a költségvetés tervezésében és végrehajtásában, valamint az államháztartás fenntartásában. A költségvetés elkészítése során figyelembe veszik a gazdasági folyamatokat, a társadalmi igényeket és a TB-alapok állapotát is.

Az államháztartás fontos részét képezik a TB-alapok, melyek a társadalombiztosítási rendszer működését biztosítják. Ezeknek az alapoknak a fenntartása és kezelése is a Pénzügyminisztérium feladata.

A gazdasági növekedés és stabilitás érdekében fontos, hogy a költségvetés kiegyensúlyozott legyen, és a TB-alapok is megfelelően gazdálkodjanak. Ezért a Pénzügyminisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri a gazdasági folyamatokat és szükség esetén beavatkozik a költségvetés módosításával vagy a TB-alapok átcsoportosításával.

A Pénzügyminisztérium és az államháztartás szorosan összefonódik a gazdasági folyamatokkal, és fontos szerepet játszik a gazdasági stabilitás és fenntarthatóság biztosításában. Egy jól működő költségvetés és TB-alapok segítenek abban, hogy az államháztartás hatékonyan működjön és a társadalmi szükségletek kielégítésére is elegendő forrás álljon rendelkezésre.