A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt fontosságúnak tartja az SNI-s diákok duális szakképzését

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) kiemelt figyelmet fordít a diákok szakmai fejlődésére és a duális szakképzés támogatására. Az intézmény fontosnak tartja, hogy a fiatalok minél több gyakorlati tapasztalatot szerezzenek, ezért aktívan részt vesznek a Szakképzési Innovációs (SNI) programban.

Az SNI program keretében a BKIK lehetőséget biztosít a diákoknak arra, hogy a tanulmányaik mellett munkatapasztalatot is szerezzenek. Ezzel nemcsak a szakmai ismereteiket bővíthetik, hanem könnyebben beilleszkedhetnek a munkaerőpiacra is.

A BKIK belföld-rss programja segítséget nyújt a diákoknak abban, hogy megfelelő munkahelyet találjanak a szakmai gyakorlatukhoz. A program keretében a kamara segítséget nyújt a diákoknak a pályázatírásban, az állásinterjúkra való felkészülésben és az álláskeresésben is.

A duális szakképzés fontos része a BKIK tevékenységének, hiszen ezáltal a diákok már a tanulmányaik alatt valós munkahelyi körülmények között sajátíthatják el a szükséges ismereteket és készségeket. A kamara folyamatosan együttműködik a cégekkel és az oktatási intézményekkel annak érdekében, hogy minél több diák részesülhessen a duális szakképzés előnyeiből.