Az érettségi után számos lehetőség áll a diákok előtt: folytathatják tanulmányaikat a felsőoktatásban, szerezhetnek szakmát OKJ-s képzésen keresztül, vagy akár halaszthatják a döntést és később választhatnak. Fontos, hogy mindenki számára megfelelő útmutatást és támogatást biztosítsunk az újabb lépések megtételéhez.

A diákmunka fontos része a fiataloknak az első munkatapasztalat megszerzésében és a saját pénzkeresés lehetőségének megteremtésében. A Gazdaság-RSS és a Mind-Diák Szövetkezet olyan lehetőségeket kínálnak a diákoknak, amelyek segítségével könnyebben találhatnak munkát és fejleszthetik szakmai készségeiket.

A Gazdaság-RSS egy online platform, ahol a diákok könnyedén regisztrálhatnak és böngészhetnek az aktuális diákmunka lehetőségek között. A platformon keresztül könnyen jelentkezhetnek a különböző állásajánlatokra és megoszthatják a saját tapasztalataikat is.

A Mind-Diák Szövetkezet pedig egy olyan szervezet, amely segít összehozni a diákokat és a munkaadókat. A szövetkezet tagjai számára különböző munkalehetőségeket kínálnak, amelyek segítségével gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek és pénzt kereshetnek a tanulás mellett.

Összességében a diákmunka, a Gazdaság-RSS és a Mind-Diák Szövetkezet mind olyan lehetőségeket kínálnak a fiataloknak, amelyek segítik őket a saját karrierjük építésében és a pénzügyi függetlenség elérésében. A diákmunka nemcsak egy kiegészítő jövedelemforrás lehet, hanem egy fontos lépés a fiatalok szakmai fejlődése felé.