Az Európai Unió új mesterségesintelligencia-rendelete: egy mozgalmas időszak kezdete

Az Európai Unió szigorú szabályozásokat vezet be az adatkezelés területén, különösen a mesterséges intelligencia alkalmazása esetén. Az EU Rendelet, az AI Act részletesen szabályozza az adatkezelést és az adatvédelmet a mesterséges intelligencia alkalmazások esetén. Ez a szabályozás biztosítja, hogy az adatok védelme és biztonsága mindig előtérbe kerüljön az AI alkalmazások fejlesztése során.

A belföld-RSS (Regionális Szolgáltatások Szabályozó Szervezete) fontos szerepet játszik az adatkezelés terén, hiszen felügyeli és ellenőrzi a belföldi adatkezelést, hogy az megfeleljen az EU előírásainak. Az AI Act pedig további szabályokat határoz meg az AI alkalmazások fejlesztése és használata során, hogy biztosítsa az adatok védelmét és az emberek jogainak tiszteletben tartását.

Az EU szabályozásai és rendeletei tehát kulcsfontosságúak az adatkezelés terén, különösen a mesterséges intelligencia alkalmazása esetén. Az AI Act pedig további biztosítékot jelent az adatok védelmére és az emberek jogainak tiszteletben tartására az AI alkalmazások fejlesztése során.