Magyarország aktív szerepet vállal az Európai Unió 2025. évi költségvetésének kidolgozásában

A Pénzügyminisztérium bejelentette a következő évi költségvetést, amelyet az Európai Unió soros elnökségének idején fogadtak el. A tervezetet Varga Mihály pénzügyminiszter mutatta be a parlamentben, hangsúlyozva a gazdasági növekedés fontosságát és a költségvetés fenntarthatóságát.

Az Európai Unió soros elnökségének ideje alatt kiemelt figyelmet kapnak a gazdasági kérdések, így a költségvetés tervezése is kulcsfontosságú szerepet kap. A Pénzügyminisztérium az uniós normáknak megfelelően alakította ki a költségvetést, hogy az segítsen a gazdaság stabilizálásában és növekedésében.

Varga Mihály kiemelte, hogy a költségvetés tervezése során fontos szempont volt a gazdasági növekedés támogatása, valamint az uniós szabályok betartása. A gazdaság-rss fontos eszköz lehet a gazdasági fejlődés elősegítésében, ezért a költségvetés tervezésekor ezt is figyelembe vették.

Összességében a költségvetés elfogadása nagy lépés lehet a gazdaság stabilizálása felé az Európai Unió soros elnöksége idején, és segíthet abban, hogy a gazdaság továbbra is fejlődési pályán maradjon.