A háborús helyzet miatt eltolódik a 2025. évi költségvetés és átütemeznek beruházásokat a Kormányinfó szerint, jelentős mezőgazdasági és otthonkorszerűsítési támogatásokra is számíthatunk

A magyar kormány jelenlegi költségvetési tervezete fontos beruházásokra koncentrál, amelyek a gazdaság fejlődését és a lakosság életszínvonalának javítását szolgálják. Varga Mihály pénzügyminiszter a költségvetési tervezetben kiemelt figyelmet fordít az otthonkorszerűsítésre, amelynek célja a lakosság komfortérzetének növelése és az energiahatékonyság javítása.

Az átütemezés fontosságát hangsúlyozza Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint a gazdasági válság hatásainak kezelése érdekében szükséges lehet a költségvetési források újraosztása és a beruházások prioritásainak átstrukturálása. Nagy István mezőgazdasági miniszter a belföld-rss program fontosságát emeli ki, amely segítséget nyújt a hazai termelőknek a versenyképességük növelésében.

Vitályos Eszter, a külügyminiszter a háborús helyzetekre való felkészülés fontosságát hangsúlyozza, kiemelve a kormány által tett intézkedéseket a nemzetbiztonság erősítése érdekében. A kormány célja, hogy a beruházások révén javítsa az ország védelmi képességeit és biztosítsa a lakosság biztonságát a válságos helyzetekben.