Az éjjel hét rendelet és tizenkilenc határozat látott napvilágot.

A kormány határozatot hozott a mezőgazdasági kis- és középvállalkozások támogatásáról, melynek értelmében a gázolaj árának csökkentése érdekében kedvezményes áron juthatnak hozzá a szükséges üzemanyaghoz. A rendelet szerint a támogatásokról szóló részletes információkat a Magyar Közlönyben teszik közzé, hogy minél több vállalkozás értesülhessen a lehetőségekről.

A kormányzati intézkedések célja, hogy támogassa a mezőgazdasági szektor fejlődését, és segítse a kis- és középvállalkozásokat a versenyképességük növelésében. A belföld-rss program keretében pedig olyan támogatásokat nyújtanak a vállalkozásoknak, melyek segítik őket a piaci pozíciójuk erősítésében és a gazdaság fenntartható fejlődésében.

A kormány által hozott intézkedések és rendeletek lehetővé teszik, hogy a mezőgazdasági vállalkozások hatékonyabban működhessenek, és növeljék versenyképességüket a piacon. A gázolaj árának csökkentése pedig segít abban, hogy a termelés költségei ne emelkedjenek, így a vállalkozások könnyebben tarthassák meg piaci pozíciójukat.