Az idei tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés eredményei alapján rosszabb a helyzet, mint tavaly volt.

A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) fontos szerepet tölt be a szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés terén Magyarországon. A hivatal rendszeresen végzi a belföldi élelmiszerlánc ellenőrzését, hogy biztosítsa az emberek egészségét és biztonságát. A szezonális termékek, mint például a friss gyümölcsök és zöldségek, különösen fontosak az egészséges táplálkozás szempontjából, ezért kiemelt figyelmet kapnak az ellenőrzések során.

A Nébih szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a belföldi élelmiszerláncot, hogy biztosítsák a minőségi és biztonságos élelmiszerek elérhetőségét a fogyasztók számára. A szezonális termékek esetében különösen fontos az ellenőrzés, mivel ezek gyorsan változó körülmények között kerülnek forgalomba.

A belföldi élelmiszerlánc-ellenőrzések eredményeit a Nébih rendszeresen közzéteszi a belföld-rss-en keresztül, hogy a fogyasztók is tájékozódhassanak az élelmiszerek minőségéről és biztonságáról. A hivatal célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a megbízható információkat az élelmiszerekkel kapcsolatban, és ezzel hozzájáruljon az egészséges táplálkozás és életmód elterjedéséhez.