A tavaszi rókavakcinázás hamarosan kezdődik

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) fontos szerepet játszik a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar ellenőrzésében és fejlesztésében. Egyik kiemelt feladatuk a veszettség elleni védekezés, amelyben a rókavakcinázás kiemelt szerepet kap.

A veszettség egy súlyos, halálos kimenetelű betegség, amelyet a veszettségvírus okoz. A fő terjesztője a róka, ezért rendkívül fontos a rókavakcinázás programok végrehajtása. Ennek során a rókák ellen vakcinával oltják be őket, így csökkentve a veszettség terjedését a vadonban.

A mezőgazdaságban is nagy jelentősége van a veszettség elleni védekezésnek, hiszen a beteg állatok által terjesztett vírus komoly károkat okozhat az állományban. Ezért a Nébih folyamatosan figyeli a veszettség helyzetét, és szükség esetén beavatkozik a megelőzés és a terjedés megakadályozása érdekében.

A Nébih által nyújtott információk és intézkedések segítenek abban, hogy a mezőgazdasági termelők és állattartók hatékonyan védekezhessenek a veszettség ellen, és biztonságosan működtethessék gazdaságaikat. A rókavakcinázás és a megfelelő vakcinák alkalmazása kulcsfontosságú a veszettség elleni küzdelemben, és a Nébih által támogatott programok hozzájárulnak a betegség visszaszorításához a hazai mezőgazdaságban.