A járulék és szociális hozzájárulási adó: amikor eltérő jövedelmekre vonatkozik a fizetési kötelezettség

Az TB (Társadalombiztosítás) és a járulékok fontos szerepet játszanak a magyar munkavállalók életében. A TB járulékokat minden munkavállaló köteles fizetni, hogy biztosítva legyenek az egészségügyi ellátások, a nyugdíj és a munkanélküliségi segélyek. A járulékok összege a munkavállaló fizetéséből kerül levonásra, és a munkáltató is fizet egy részt a szociális hozzájárulási adó formájában, vagyis a szocho formájában.

A szociális hozzájárulási adó (szocho) az államnak befizetett járulék, amely a munkáltatók fizetnek a munkavállalóik után. Ez az adó a munkáltatók teherét jelenti, és az alkalmazottak fizetéséből kerül levonásra. A szocho összege a munkáltató által fizetett bér alapján kerül kiszámításra, és az államnak juttatott járulékok egy részét fedezi.

A belföld-rss (belföldi részvénytársaság) egy olyan vállalat, amelynek a részvényei kizárólag magyar állampolgárok birtokolhatják. Ezáltal a belföld-rss olyan vállalatokat jelent, amelyeket kizárólag hazai befektetők támogatnak. Ezek a vállalatok fontos szerepet játszanak a hazai gazdaságban, és hozzájárulnak a munkahelyteremtéshez és a gazdasági növekedéshez.