A nők helyzete a munkaerőpiacon: Bérszakadék és egyéb hátrányok megszüntetése céljából

A PwC egyik legfrissebb kutatása szerint a nők és férfiak közötti bérkülönbség továbbra is jelentős probléma a munkahelyeken. A tanulmány szerint a nők átlagosan 20%-kal kevesebbet keresnek, mint a férfiak ugyanazért a munkáért.

Ez a bérkülönbség nem csak a munkavállalók számára igazságtalan, de a gazdaságra is negatív hatással van. A PwC szakértői szerint a nők alacsonyabb fizetése miatt kevesebb pénz marad a családoknál, ami visszafogja a fogyasztást és a gazdasági növekedést.

A munkahelyváltás lehet egyik megoldás a bérkülönbség csökkentésére. A PwC tanulmánya szerint a nők gyakrabban váltanak munkahelyet, mint a férfiak, de ennek ellenére kevesebb fizetést kapnak az új pozícióban. Ezért fontos, hogy a munkáltatók tisztességes és egyenlő bért fizessenek mind a nőknek, mind a férfiaknak.

Az egyenlő bér és esélyegyenlőség fontos téma a modern munkahelyeken. A PwC arra ösztönzi a vállalatokat, hogy tegyenek lépéseket a bérkülönbség csökkentése érdekében, és biztosítsák, hogy minden munkavállaló egyenlő bánásmódban részesüljön.

A gazdaság-rss Yettel együttműködve dolgozik az esélyegyenlőség és a bérkülönbség csökkentése érdekében. A két szervezet közös kezdeményezései segíthetnek abban, hogy a nők és férfiak egyenlő bért kapjanak a munkahelyeken, és hogy a gazdaság minden résztvevője számára igazságosabb és fenntarthatóbb legyen.