Egy éve létezik azonnali fizetés

Azonnali fizetés: Az azonnali fizetés egy olyan pénzügyi szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonnal pénzt küldjenek és fogadjanak, bármikor és bárhonnan. Ez a szolgáltatás gyors és kényelmes módja a pénzügyi tranzakcióknak, és egyre népszerűbbé válik a digitális világban.

AFR (Automatikus Forint Rendszer): Az AFR egy olyan rendszer, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezet be, hogy automatikusan kiszámítsa és közzétegye a forint kamatlábakat. Ez a rendszer segít a pénzügyi intézményeknek és a piaci szereplőknek a kamatlábak pontos meghatározásában, és hozzájárul a pénzügyi stabilitáshoz és átláthatósághoz.

MNB (Magyar Nemzeti Bank): Az MNB Magyarország jegybankja, amely felelős a monetáris politika kialakításáért és végrehajtásáért. Az MNB célja a pénzügyi stabilitás megőrzése, az infláció alacsonyan tartása és a gazdasági növekedés támogatása. Az MNB számos fontos szerepet játszik a magyar gazdaságban, például a kamatlábak beállításában, a bankok felügyeletében és a pénzügyi stabilitás fenntartásában.

Tranzakció: A tranzakció egy olyan folyamat, amely során pénz vagy más érték átvitele történik egy személytől vagy vállalkozástól egy másikhoz. Ez lehet banki átutalás, készpénzfelvétel, vásárlás vagy bármilyen más pénzügyi művelet. A tranzakciók gyakran elektronikus formában történnek, és a digitális technológia fejlődésével egyre gyorsabbá és egyszerűbbé válnak.

Fintech (Pénzügyi Technológia): A fintech olyan technológiai megoldásokat és innovációkat jelent, amelyek a pénzügyi szolgáltatások területén alkalmazhatók. Ez magában foglalja az online bankolást, a mobilfizetést, a digitális pénztárcákat és más olyan technológiákat, amelyek megkönnyítik a pénzügyi tranzakciókat és a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést. A fintech vállalkozások gyakran a digitális technológia és az innováció előnyeit használják ki a pénzügyi szektorban.