Mégsem kell szakképzési hozzájárulást fizetni a SZÉP-kártya támogatások és az egyes meghatározott juttatások után

A szakképzési hozzájárulás egy olyan adó, amelyet a munkáltatók fizetnek az államnak a dolgozóik képzésére. Ez az adó a munkáltatók számára kötelező, és az alkalmazottak képzésére fordított összegekből finanszírozza a szakképzési rendszert.

A szép kártya egy olyan elektronikus eszköz, amely lehetővé teszi a munkáltatóknak, hogy béren kívüli juttatásokat nyújtsanak alkalmazottaiknak. A kártyára feltöltött összeget az alkalmazottak különböző szolgáltatásokra vagy termékekre használhatják fel, például étkezésre, rekreációra vagy egészségügyi szolgáltatásokra.

A támogatás egy olyan pénzügyi vagy anyagi segítségnyújtás, amelyet az állam, a munkáltató vagy más szervezet nyújt az egyéneknek vagy vállalkozásoknak. A támogatások célja általában az adott személy vagy szervezet gazdasági, szociális vagy kulturális helyzetének javítása.

A béren kívüli juttatások olyan juttatások, amelyeket a munkáltatók nyújtanak az alkalmazottaiknak a fizetésükön felül. Ezek a juttatások lehetnek pénzbeli vagy természetbeni formában, és különböző célokat szolgálhatnak, mint például az egészségügyi ellátás, az étkezés, a rekreáció vagy a lakhatás támogatása.

A kafetéria rendszer egy olyan béren kívüli juttatási forma, amely lehetővé teszi az alkalmazottaknak, hogy saját igényeik szerint válasszanak különböző juttatások közül. Ezek a juttatások általában adómentesek, és lehetnek például étkezési utalványok, SZÉP kártya, egészségügyi szolgáltatások vagy sportolási lehetőségek. A kafetéria rendszer célja az alkalmazottak motiválása és elégedettségük növelése a munkahelyen.