A reklámadó területi, személyi hatályát értelmezte a Kúria

1. Környezetvédelem:
A környezetvédelem fontossága napjainkban egyre inkább előtérbe kerül. Az emberek egyre inkább felismerik, hogy a természetes erőforrások végesek, és megfelelő intézkedéseket kell tenni a környezetünk megóvása érdekében. A környezetvédelemnek számos területe van, mint például az energiatakarékosság, a hulladékkezelés, az erdővédelem és a vízgazdálkodás. Mindannyiunk felelőssége, hogy odafigyeljünk a környezetvédelemre, és tegyünk tudatos lépéseket annak érdekében, hogy megőrizzük a Földünket a jövő generációk számára is.

2. Fenntarthatóság:
A fenntarthatóság fogalma az emberi tevékenységek olyan módját jelenti, amely hosszú távon fenntartható és nem károsítja a környezetet. A fenntarthatóság alapelvei közé tartozik a gazdasági, társadalmi és környezeti tényezők egyensúlya. A fenntartható fejlődés azt jelenti, hogy az emberi tevékenységek nem veszélyeztetik a jövő generációk életét és lehetőségeit. A fenntarthatóság elérése érdekében fontos, hogy csökkentsük az energiafogyasztást, használjunk megújuló energiaforrásokat, kezeljük a hulladékot, és támogassuk a fenntartható mezőgazdasági és ipari gyakorlatokat.

3. Megújuló energiaforrások:
A megújuló energiaforrások olyan természeti erőforrások, amelyek folyamatosan újulnak meg, és nem fogytak el. Ide tartoznak például a napenergia, a szélenergia, a vízenergia és a geotermikus energia. A megújuló energiaforrások használata fontos a fosszilis tüzelőanyagok kimerülése és a klímaváltozás elleni küzdelem szempontjából. Az egyre fejlettebb technológiák lehetővé teszik, hogy egyre több ország és vállalat használja ezeket az energiaforrásokat, és csökkentse a károsanyag-kibocsátást.

4. Hulladékkezelés:
A hulladékkezelés a hulladék megfelelő kezelését jelenti annak érdekében, hogy minimalizáljuk a környezeti károkat és kihasználjuk a hulladékokban rejlő anyagi értéket. A hulladékkezelés lehetőséget ad a hulladék újrahasznosítására, újrahasználására vagy energiatermelésre. Fontos, hogy a hulladékot szelektíven gyűjtsük és kezeljük, hogy minimalizáljuk a lerakókba kerülő hulladék mennyiségét. A hulladékkezelésnek fontos szerepe van a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem szempontjából.

5. Vízgazdálkodás:
A vízgazdálkodás a víz erőforrásainak fenntartható használatát és kezelését jelenti. A megfelelő vízgazdálkodás biztosítja a vízkészlet fenntartható mennyiségét és minős