Keresőképtelenség igazolása elektronikus úton

A keresőképtelenség igazolása: 657/2020. (XII. 24.) kormányrendelet

A keresőképtelenség igazolása egy fontos dokumentum, amely lehetővé teszi a munkavállaló számára, hogy hiányzása esetén igazolja betegségét vagy sérülését. Az ilyen típusú igazolásokat általában orvosok állítják ki, és tartalmazzák az adott személy keresőképtelenségének időtartamát és okát.

A keresőképtelenség igazolása Magyarországon a 657/2020. (XII. 24.) kormányrendelet alapján történik. Ez a kormányrendelet szabályozza a táppénzre és távolléti díjra jogosító keresőképtelenségi igazolás kiállításának részleteit.

A keresőképtelenség igazolásának kiállítására jogosultak az egészségügyi szolgáltatók, akik a betegség vagy sérülés diagnózisát és időtartamát rögzítik az igazoláson. Az igazolásnak tartalmaznia kell az orvos aláírását és pecsétjét is.

A 657/2020. (XII. 24.) kormányrendelet részletesen meghatározza a keresőképtelenségi igazolások kiállításának szabályait és a táppénzre és távolléti díjra jogosító időtartamokat. Az igazolásokat általában az első munkanap után kell benyújtani a munkáltatónak.

Fontos megjegyezni, hogy a keresőképtelenségi igazolásoknak csak a hivatalosan kijelölt egészségügyi szolgáltatók által kiállítottak elfogadottak. Az igazolásoknak pontosan tartalmazniuk kell a betegség vagy sérülés diagnózisát, a keresőképtelenség időtartamát, valamint az orvos aláírását és pecsétjét.

A keresőképtelenség igazolása tehát elengedhetetlen a munkavállalók számára, akik betegség vagy sérülés miatt nem tudnak dolgozni. Az ilyen igazolások kiállítására jogosultak az egészségügyi szolgáltatók, és a 657/2020. (XII. 24.) kormányrendelet szabályozza a kiállításuk részleteit. Az igazolásoknak tartalmazniuk kell a betegség vagy sérülés diagnózisát, az időtartamot, valamint az orvos aláírását és pecsétjét.