Betéti társaságok áttérése katáról társasági adózásra

KATA (Kisadózók tételes adója):
A KATA egy speciális adózási forma Magyarországon, amely lehetőséget nyújt a kisvállalkozásoknak egyszerűsített adózási rendszerben működni. A KATA alanyai a betéti társaságok is lehetnek, amennyiben megfelelnek az adott feltételeknek.

Betéti társaság:
A betéti társaság egy olyan gazdasági társasági forma, amelyben a tagok a társaságban való részesedésüket pénzzel vagy más vagyoni értékkel történő betéttel biztosítják. A betéti társaságban a tagok személyesen és korlátlanul felelnek a társaság kötelezettségeiért.

Adózás:
Az adózás a központi költségvetés fenntartásához szükséges adók és járulékok beszedését jelenti. Az adózás révén az állam bevételeket szerez, amelyekből finanszírozza a közszolgáltatásokat, infrastruktúrát, oktatást, egészségügyet és egyéb közfeladatokat.

T201T nyomtatvány:
A T201T nyomtatvány az adózás során használt jelentéstételi űrlap Magyarországon. Ez a nyomtatvány többek között használatos a társasági adó bevallásához és az adóhatóság felé történő jelentéstételhez. A nyomtatvány kitöltése és benyújtása az adózók kötelezettsége, és fontos szerepet játszik az adózás pontos és törvényes lebonyolításában.