A Nébih szigorú ellenőrzést végez a tengeri konténerek felett

Az importált áruk ellenőrzése során a vámhatóságok és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nagy figyelmet fordítanak a csomagolóanyagokra és a raklapokra. A Kínából érkező tengeri konténerekben szállított áruk esetében különösen fontos az ellenőrzés, mivel a fa anyagok könnyen hordozhatnak növényegészségügyi kockázatokat.

A Nébih és a növényegészségügyi hatóságok szigorúan ellenőrzik az importált fa anyagokat, hogy megakadályozzák a zárlati károsítók behurcolását. Az ISPM-15 szabvány szerint kezelt fa anyagok használata kötelező a tengeri konténerekben szállított áruk esetében, hogy minimalizálják a növényegészségügyi kockázatokat.

Az egészségügyi és növényegészségügyi hatóságok folyamatosan ellenőrzik az importált áruk csomagolását és raklapjait, hogy biztosítsák az egészséges és biztonságos élelmiszerek elérhetőségét a fogyasztók számára. Fontos, hogy a vállalatok betartsák az előírásokat és gondoskodjanak arról, hogy az importált áruk megfeleljenek a szabványoknak, hogy minimalizálják a növényegészségügyi kockázatokat és biztosítsák az egészséges élelmiszerek ellátását a piacokon.