Az Európai Bizottság által kiadott rendelet a kis összegű támogatások szabályozásáról 2024-től

Az Európai Unió 2023/2831/EU Bizottsági rendelete értelmében az EU csekély összegű támogatásokat nyújt a gazdaság számára, hogy támogassa a vállalkozásokat és elősegítse a gazdasági növekedést. Ezek a támogatások segítenek a kis- és középvállalkozásoknak abban, hogy versenyképesek maradjanak a piacokon.

Az EU 2024-es változásokra készülve további támogatásokat tervez bevezetni a gazdaság számára, hogy segítse az átmenetet az új gazdasági környezetben. Az EU célja, hogy fenntartható gazdasági növekedést és versenyképességet biztosítson az európai vállalkozások számára.

Az EU által nyújtott támogatások fontos szerepet játszanak abban, hogy az európai gazdaság versenyképes maradjon a globális piacon. A csekély összegű támogatások lehetőséget teremtenek a vállalkozások számára, hogy fejlesszék termékeiket és szolgáltatásaikat, valamint növeljék exportképességüket.

Az EU Bizottsági rendeletei biztosítják, hogy a támogatásokat hatékonyan és átláthatóan osztják szét a gazdaság különböző szereplői között. Az 2023/2831/EU rendelet célja, hogy javítsa a gazdasági környezetet és elősegítse a fenntartható növekedést az EU területén.