Az „Élelmiszer-biztonsági kampány” célja és fontossága

Az élelmiszerek minősége és biztonsága kiemelten fontos szerepet játszik az egészségünk megőrzésében. Az élelmiszerek ellenőrzéséért és minőségének biztosításáért felelős szerv a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, röviden Nébih.

A Nébih feladata, hogy folyamatosan ellenőrizze az élelmiszerek gyártását, forgalmazását és értékesítését, valamint gondoskodjon arról, hogy azok megfeleljenek a szigorú egészségügyi és biztonsági előírásoknak. A Nébih által végzett ellenőrzéseknek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy az áruházak polcain található élelmiszerek minősége és összetétele megfelel az előírásoknak.

Az egészséges életmód és a megfelelő táplálkozás elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez. Fontos, hogy olyan élelmiszereket válasszunk, amelyek frissek, minőségi alapanyagokból készültek, és amelyeket a Nébih által jóváhagyott gyártóktól vásárolunk. Így biztosak lehetünk abban, hogy a táplálkozásunk egészséges és biztonságos.

A Nébih által kiadott egészség-rss rendszeresen friss információkkal szolgál az élelmiszerekkel kapcsolatos egészségügyi és biztonsági kérdésekről. Fontos, hogy figyelemmel kísérjük ezeket az információkat, hogy mindig naprakész tudásunk legyen az élelmiszerekkel kapcsolatos legújabb fejlesztésekről és előírásokról. Az egészségünk megőrzése érdekében mindig odafigyelünk arra, hogy csak minőségi és biztonságos élelmiszereket fogyasszunk, és ezáltal hozzájáruljunk saját egészségünk megőrzéséhez és javításához.