Kína tervezi a Szén-dioxid-kibocsátási szabványrendszer létrehozását

Kína a világ egyik legnagyobb szén-dioxid-kibocsátója, amely komoly hatással van az üvegházhatást okozó gázok mennyiségére a levegőben. A kormányzat azonban törekszik arra, hogy csökkentse a kibocsátást, és egyre inkább figyelmet fordít az környezetvédelemre.

Ennek érdekében bevezették a külföldi árukra kivetett szén-dioxid-adót, vagyis a CBAM-ot (Carbon Border Adjustment Mechanism), amely segít megállítani a kibocsátás növekedését. Ezzel ösztönzik az ipari vállalatokat, hogy csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátást, és környezetbarátabb módon működjenek.

Emellett Kína bevezette a szabványrendszerét, amely segít a vállalatoknak megfelelni a karbonsemlegességi követelményeknek. Ezáltal könnyebben tudják nyomon követni és csökkenteni a kibocsátást, és hozzájárulnak a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

Összességében Kína elkötelezett a környezetvédelem mellett, és folyamatosan dolgozik az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésén, hogy hozzájáruljon a globális klímaváltozás elleni harchoz.