A kötelező visszaváltási rendszer bevezetése miatt emelkednek az árak palackos termékeknél, így egyre kevesebb idő marad az átállásra.

A termékdíj, betétdíj és visszaváltás fogalmai mind a hulladékkezelés területén fontos szerepet játszanak. A termékdíj olyan összeg, amelyet a termék árában már beépítve fizetünk, és amelyből a hulladékkezelés költségeit finanszírozzák. A betétdíj pedig egy olyan összeg, amelyet a termék vásárlásakor fizetünk, és amelyet visszakapunk, ha a terméket visszük vissza a boltba. A visszaváltás pedig maga az a folyamat, amikor a fogyasztó visszaviszi a használt terméket, és cserébe kap érte pénzt vagy más terméket.

A belföld-rss (belföldi rendszeres hulladékkezelési szolgáltatás) egy olyan rendszer, amelynek célja a hulladék újrahasznosítása és a környezet védelme. Az EPR (Extended Producer Responsibility) egy olyan elv, amely szerint a termelőknek felelősséget kell vállalniuk a termékeik végrehajtása utáni sorsáért. A DRS (Deposit Return System) pedig egy olyan rendszer, amelyben a fogyasztók betétdíjat fizetnek a palackokért vagy dobozokért, és ha visszaviszik azokat, akkor visszakapják a betétdíjat.

A palackdíj szintén a hulladékkezelés egyik fontos eleme, amely arra ösztönzi a fogyasztókat, hogy visszavigyék a használt palackokat a boltba, és ne dobják el őket a szemétbe. Összességében ezek a fogalmak mind arra törekednek, hogy csökkentsék a hulladék mennyiségét, és elősegítsék a környezetvédelmet.