A szolgáltatások külkereskedelmében hatalmas mértékben csökken a teljesítmény

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) fontos szerepet tölt be a külkereskedelem statisztikai adatainak gyűjtése és elemzése terén. Az import és export adatok összegyűjtése és feldolgozása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megértsük egy ország gazdasági teljesítményét és versenyképességét a nemzetközi piacon.

A KSH által nyújtott szolgáltatások segítségével a vállalatok és kormányzati szervek pontos és megbízható információkhoz juthatnak a külkereskedelemről. Ezáltal könnyebben tervezhetik meg a gazdasági stratégiáikat és döntéseiket.

Az export és import adatai alapján a KSH képes elemzéseket készíteni a gazdaság alakulásáról, az exportorientált ágazatok növekedéséről és az importfüggőségről. Ezek az információk segíthetik az ország gazdaságának fejlesztését és versenyképességének növelését a nemzetközi piacon.

A KSH által nyújtott statisztikai adatok és elemzések hozzájárulnak a gazdasági fejlődéshez és a külkereskedelem hatékonyabbá tételéhez. A szervezet által nyújtott szolgáltatások nélkülözhetetlenek a gazdasági döntéshozók számára a versenyképesség és a fenntartható gazdasági növekedés szempontjából.