Mennyi ideig tárolhatja a vállalat egy állásra jelentkező személyes adatait?

A GDPR (General Data Protection Regulation) az európai adatvédelmi rendelet, amelynek célja az európai polgárok személyes adatainak védelme. Az adatvédelmi hatóságok felelősek az adatvédelmi szabályok betartásának ellenőrzéséért és az esetleges jogsértések kezeléséért.

Az adatvédelmi hatóságok fontos szerepet játszanak abban, hogy biztosítsák az emberek személyes adatainak biztonságát és védelmét. A hatóságoknak joguk van büntetéseket kiszabni azokra a vállalatokra vagy szervezetekre, amelyek nem tartják be az adatvédelmi szabályokat.

A külföldi álláshirdetések gyakran kérnek személyes adatokat, és ezért fontos, hogy az ilyen hirdetéseket gondosan ellenőrizzük, hogy meggyőződjünk arról, hogy az adatok biztonságosan kezelik. A GDPR előírásai szerint az adatvédelmi hatóságoknak joguk van vizsgálni az ilyen hirdetéseket és szükség esetén intézkedéseket tenni az adatvédelmi szabályok megsértése miatt.

Összességében fontos, hogy mindig ügyeljünk arra, hogy a személyes adatainkat biztonságosan kezeljük, és ha bármilyen aggályunk van az adatvédelemmel kapcsolatban, forduljunk az adatvédelmi hatósághoz segítségért és tanácsért.