Az Európai Unió harmonizálja és szigorítja a pénzügyi szektor informatikai biztonsági előírásait a DORA keretében

Az EY (Ernst & Young) legújabb rendeletekkel kapcsolatos tanulmánya szerint a kiberbűnözés egyre nagyobb kihívást jelent a gazdaság számára. A DORA (Digital Operational Resilience Act) bevezetése fontos lépés lehet a kiberbiztonság erősítése terén, amelyre egyre nagyobb szükség van a digitális világban.

A rendelet célja, hogy megerősítse az európai uniós szervezetek digitális működésének ellenállóságát az online támadásokkal szemben. A kiberbűnözés egyre komolyabb fenyegetést jelent az üzleti szektor számára, és a DORA bevezetése segíthet megelőzni a súlyosabb incidenseket.

Az EY szakértői szerint a gazdaság stabil működésének biztosítása érdekében kiemelten fontos a kiberbiztonság erősítése. A DORA rendelet bevezetése lehetőséget ad az európai uniós szervezeteknek arra, hogy hatékonyabban védekezzenek a kiberbűnözés ellen, és növeljék digitális működésük ellenállóságát.

A gazdaság-rss területén az EY szakértői folyamatosan figyelemmel kísérik a digitális fenyegetéseket, és segítenek az üzleti szektor szereplőinek a kiberbiztonság erősítésében. A DORA bevezetése fontos lépés lehet a kiberbűnözés visszaszorításában, és a gazdaság stabil működésének biztosításában.