Az EPR-ben elhelyezett nagy méretű, helyhez kötött elektromos és elektronikus berendezés

Az elektronikus berendezések elterjedésével egyre fontosabbá válik a kiterjesztett gyártói felelősség fogalma a cégvilágban. Az epr (elektronikus berendezések helyhez kötött) termékek esetében a gyártók felelőssége nem csak a termék gyártása során keletkező hibákra terjed ki, hanem az esetleges károkért is, amelyeket a termék használata során okozhat.

Az epr rendszerben az elektronikus berendezések gyártói kötelesek biztosítani, hogy termékeik megfeleljenek a biztonsági előírásoknak, és ha esetlegesen hibás terméket hoznak forgalomba, akkor vállalják a károk megtérítését is. Ezáltal a gyártók nagyobb felelősséggel bírnak a termékeik minősége és biztonsága iránt, ami pozitív hatással lehet a fogyasztókra és a piacra is.

Az epr rendszer bevezetése lehetőséget ad a fogyasztóknak arra, hogy biztonságosabb termékeket vásároljanak, és a gyártóknak is arra ösztönzi őket, hogy jobb minőségű termékeket állítsanak elő. Ezáltal a cégvilágban is növekedhet a bizalom és a versenyképesség, amely hosszú távon mindkét fél számára előnyös lehet.