Az export és az import egyéves összehasonlítása során csökkenés tapasztalható

Az import és az export alapvető fontosságúak a külkereskedelmi termékforgalom szempontjából, amely jelentős hatással van a gazdaságra. Az import lehetővé teszi, hogy egy ország olyan termékeket hozzon be, amelyeket nem, vagy csak korlátozott mennyiségben állítanak elő saját területén. Ezáltal az import segíthet kielégíteni a lakosság igényeit és növelni a választékot a piacon.

Az export viszont lehetővé teszi, hogy az országok eladják a saját termékeiket más országoknak, ezáltal növelve az exportbevételeket és erősítve a gazdaságot. A külkereskedelmi termékforgalom tehát az import és az export együttes hatásával alakul ki, és befolyásolja az adott ország gazdasági teljesítményét.

Az import-export tevékenységhez szükséges információkhoz könnyen hozzá lehet jutni az online hírforrásokon keresztül, mint például a gazdaság-rss hírportálokon. Ezek a portálok naprakész információkkal szolgálnak az import-export trendekről, a külkereskedelmi termékforgalom alakulásáról és egyéb fontos gazdasági eseményekről. Így az üzletemberek és döntéshozók könnyen nyomon követhetik a piaci változásokat és időben reagálhatnak a változó körülményekre.