Ezek az előfeltételek szükségesek ahhoz, hogy egy szervezet fogadhassa az adózók szja 1 százalékát

A személyi jövedelemadó (szja) rendszerében lehetőség van arra, hogy az adózók 1 százalékát felajánlják egy civil szervezetnek. Ehhez azonban szükséges regisztrálni a NAV-nál, és megadni a kívánt civil szervezet adószámát. A regisztráció feltételei között szerepel, hogy az adózónak rendelkeznie kell érvényes adóazonosító számmal, valamint meg kell adnia a személyes adatait.

A civil szervezetek számára nagyon fontos lehet ez a 1 százalékos felajánlási lehetőség, hiszen így könnyebben finanszírozhatják tevékenységüket és segíthetik a rászorulókat. A belföldi civil szervezeteknek lehetőségük van regisztrálni a NAV-nál, hogy részt vehessenek ebben a támogatási rendszerben.

Fontos azonban figyelembe venni, hogy a regisztráció során bizonyos feltételeknek kell megfelelni, és a felajánlás csak akkor érvényes, ha minden adat helyesen van kitöltve. A belföld-rss rendszer segítségével könnyedén nyomon követhető, hogy mely civil szervezetek részesültek az adózók felajánlásaiból, így biztosak lehetünk abban, hogy a pénzünk valóban jó helyre kerül.