Az áfa mértéke a társasházigarázs-használati jog eladásakor: 5 vagy 27 százalék?

A Kúria döntése alapján a társasházakban lévő garázsok használati jogáról szóló vitákban ismételten felhívjuk a figyelmet a belföld-rss szabályaira. A társasházi garázsok használati jogának kérdése gyakran okoz vitákat a lakóközösségekben, ezért fontos, hogy mindenki tisztában legyen a jogai és kötelezettségei ezzel kapcsolatban.

A garázshasználati jog rendkívül fontos eleme a társasházi életnek, hiszen sok esetben a lakók kényelmét és biztonságát szolgálja. Fontos azonban, hogy minden lakó tisztában legyen azzal, hogy ez a jog milyen feltételekkel jár, és hogyan kell azt érvényesíteni. A Kúria által hozott döntések alapján pedig mindig érdemes tájékozódni a legfrissebb belföld-rss szabályokról is.

A társasházakban lévő garázsok használati joga sok esetben a társasház alapító okiratában rögzített szabályok szerint működik, azonban előfordulhatnak olyan helyzetek is, amikor szükség van a Kúria beavatkozására a viták eldöntése érdekében. Ezért fontos, hogy minden lakó tisztában legyen a saját garázshasználati jogával, valamint a társasházban érvényes szabályokkal és előírásokkal.