Az adófizetők milliárdokról dönthetnek a NAV által kezelt 1+1 százalék felajánlásával

A Személyi Jövedelemadó (SZJA) az állampolgárok jövedelme után fizetendő adó, amelyet évente kell befizetni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV). Az adó mértéke általában a jövedelem nagyságától függ, de a 1+1 százalék felajánlási lehetőség is adott minden adózónak.

A 1+1 százalék felajánlás lehetősége azt jelenti, hogy az adózó a SZJA befizetésekor egy százalékot felajánlhat egy általa kiválasztott civil szervezetnek, valamint egy százalékot egy egyháznak. Így az adózók segíthetnek a rászorulóknak és támogathatják a különböző közösségeket adójuk egy részével.

A NAV minden évben közzéteszi a felajánlási lehetőségeket és a civil szervezetek listáját, így könnyedén kiválaszthatjuk, hogy melyik szervezetnek szeretnénk segíteni az adónk egy részével. Fontos azonban, hogy az adózók figyeljenek a határidőkre, hiszen csak azok az adományok kerülnek továbbításra, amelyeket időben és helyesen fizetnek be.

A belföld-rss lehetőséget ad az adózóknak arra, hogy az adóbevallásukat online, gyorsan és egyszerűen elvégezzék, így elkerülve a hosszú sorban állást és az időpocsékolást. A NAV weboldalán minden szükséges információt megtalálhatunk a belföld-rss rendszerről, így érdemes élni ezzel a lehetőséggel az adóbevallás elkészítése során.